Καλώς Ήρθατε Στο Palermo.gr

mafia

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο

 

Μοιράζονται οι ρόλοι τυχαία σε κάθε tablet, και σε κάθε παίχτη αντιστοιχεί ένας χαρακτήρας, που καλείται να τον υποστηρίξει χωρίς να τον φανερώσει .

Το παιχνίδι αρχίζει με το ξημέρωμα στο Παλέρμο ! Κατά την διάρκεια της μέρας όλοι οι παίκτες συζητάνε με απώτερο στόχο να βρούν και να σκοτώσουν τον δολοφόνο ψηφίζοντάς τον. Μετά την ψηφοφορία ο παίκτης που έχει πάρει τις περισσότερες ψήφους αποχωρεί από το παιχνίδι .

 “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο”! Η νύχτα είναι ότι καλύτερο για να μπορέσουν οι δολοφόνοι να εκτελέσουν το επόμενο θύμα τους ! Αφού συνεννοηθούν με τα μάτια ψηφίζουν τον παίκτη που θεωρούν ότι δεν ανήκει στην ¨κλίκα” τους και πρέπει να πεθάνει .

Στο τέλος αν παραμείνουν στο παιχνίδι οι δολοφόνοι , κερδίζουν αυτοί ! Αν όχι , κερδίζουν οι “Αστυνομικός-Δήμαρχος-Πολίτες”. Στην περίπτωση που μείνει στο παιχνίδι ένας Δολοφόνος και ένας πολίτης ,τότε το σύστημα αναλαμβάνει να υποδείξει έναν νικητή τυχαία με την λογική ότι και οι δύο έχουν πυροβολήσει αλλά μόνο ένας είναι εύστοχος !

Ανάλογα με την έκβαση του παιχνιδιού (νίκη πολιτών ή δολοφόνων) και τον ρόλο του καθένα παίχτη κατανέμονται οι πόντοι/βαθμοί.

Μετά το τέλος και των τριών γύρων ο παίχτης με την υψηλότερη βαθμολογία ανακηρύσσεται νικητής. 

Ο Κρυφός Δολοφόνος

Ο Κρυφός Δολοφόνος

Ο Φανερός Δολοφόνος

Ο Φανερός Δολοφόνος

Η Πόρνη

Η Πόρνη

Ο Αστυνόμος

Ο Αστυνόμος

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Οι κρυφοί δολοφόνοι  και ο φανερός δολοφόνος γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν ως στόχο να σκοτώσουν όλους τους πολίτες χωρίς να τους καταλάβουν έτσι ώστε να κερδίσουν.

Ο αστυνομικός γνωρίζει τον δήμαρχο που βρίσκεται με το μέρος του και τον φανερό δολοφόνο. Προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους πολίτες να ψηφίσουν και να βγάλουν από το παιχνίδι τον φανερό δολοφόνο προσέχοντας όμως να μην φανερώσει την ταυτότητα του.

Η πόρνη είναι αυτή που γνωρίζει τους κρυφούς δολοφόνους και έχει ως στόχο να τους προστατέψει και να παραπλανήσει τους πολίτες προκειμένω να παραμείνουν ζωντανοί.

Ο δήμαρχος ουσιαστικά είναι όμοιος των πολιτών με την μόνη διαφορά ότι λόγο αξιώματος η ψήφος του μετράει διπλά.

Οι πολίτες δεν γνωρίζουν κανέναν από τους υπόλοιπους χαρακτήρες και προσπαθούν μέσα από τις αντιδράσεις των παιχτών να αναγνωρίσουν τους δολοφόνους και να τους ψηφίσουν προς αποχώρηση ώστε να κερδίσουν αυτοί.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ ΡΟΛΟΥ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

  • Κρυφός δολοφόνος       5 βαθμούς
  • Φανερός δολοφόνος     4 βαθμούς
  • Πόρνη                             2 βαθμούς
  • Αστυνόμος                     4 βαθμούς
  • Δήμαρχος                       3 βαθμούς
  • Πολίτης                           2 βαθμούς

 

*Σε περίπτωση νίκης των δολοφόνων βαθμούς παίρνουν οι δολοφόνοι και η πόρνη. Σε περίπτωση νίκης των πολιτών βαθμούς παίρνουν ο αστυνομικός,ο δήμαρχος και οι πολίτες.